LA NOSTRA HISTÒRIA

Novetats / L'himne de la setmana

 

Presentació:

El tema d'aquest llibre es limita a la història dels baptistes de Sabadell i, més concretament, a la Primera Església Evangèlica Baptista de Sabadell.

És la història d'una petita comunitat en els seus orígens. D'un petit "poble" que va començar a existir per la gràcia de Déu, en un moment determinat, i que va anar creixent en els plans del Totpoderós, fins a consolidar-se, posteriorment, en una congregació de fidels. És a dir, en una església formada per persones redimides, salvades per mitjà de Jesucrist. Homes i dones cridats per Dèu a tenir una visió de testimoniatge enmig dels seus conciutadans.

Pensant en els lectors més espavilats i, sobretot, en els més crítics, voldria avançar-me a qualsevol valoració incorrecta pel que fa a aquest treball. Es tracta, naturalment, d'una tasca seriosa, però sempre sotmesa a la servitud de les dades i dels apunts amb els quals l'historiador ha pogut treballar. I com és natural, la seva extensió i la seva profunditat són aquells fins on s'ha pogut arribar. Per aquesta raó, encara que s'ha realitzat amb tota la cura i amb tota la seriositat que un treball d'aquesta mena requereix, hem de dir que, per sobre de tot, es tracta solament d'uns apunts recollits sobre els orígens i la trajectòria de la nostra Església.

Aquest treball s'ha fet amb el propòsit de posar a les mans del lector - baptistes, els uns; membres de la gran família evangèlica, els altres; o bé persones alienes a la nostra identitat cristiana - una guia d'orientació històrica, que ens doni l'oportunitat de tenir una visió correcta, històricament parlant, d'aquesta parcel·la del poble de Déu que som els baptistes.

 

Josuè Martínez Donat

 
INTRODUCCIÓ ANTECEDENTS
 
(1873-1889)
FUNDACIÓ I CREIXEMENT
 (1889-1903)
CRISI I AGONIA
 (1903-1912)
REVIFADA
 (1912-1932)
TEMPS DIFÍCILS
 (1932-1948)
EL NOU TEMPLE
 (1948-1955)
CONSOLIDACIÓ
 (1955-1990)
 
.... ....
.... AGRAÏMENTS RELACIÓ PASTORS REFERÈNCIES BIBLIOGRAFIA

 

A internet:

Residencia Infantil Emmanuel

 

Nuestro Pan Diario

 

IBECAT

LA B.E.C. EN LÍNEA 

CERCADOR

 
 
 
 
Pagina actualitzada el: 11/01/2012
© 2006 Copyright. All rights reserved