QUIN SALVADOR ÉS JESÚS

Nº 95 DE L’HIMNARI CANTS DE GLÒRIA

LLETRA

 
1. Quin Salvador és Jesús, el Senyor!
  Ben adorat pels sants és el seu nom!
  Ens redimí de la condemnació;
  sa sang és el preu de la salvació.
TORNADA: Quin Salvador és el Senyor!
     Quin Salvador és el Senyor!
     Ben adorat pels ants és el seu nom.
     Quin Salvador és Jesús, el Senyor!
2. i des del cel vol rebre al pecador,
  la pau donar-li, treure-li la por.
  Al penedit dóna el bes de perdó,
  al sedejant, aigua viva i repòs.
3. Molts fins a Ell compungits hem anat;
  tots benvinguts, ningú no és rebutjat.
  Fora tristor; confiats hi anem,
  joiosos sempre en el Crist descansem.
 
               Lletra i Música original: C. H. Gabriel (1856 - 1932)
               Lletra catalana: Josep Harvey (1882-1965)
 

HISTÒRIA

 

Josep Harvey

1882-1965

 

Josep Harvey, nascut a Anglaterra l’any 1882, va arribar a Barcelona el 21 de Març de l’any 1920. 

Es va casar, en segones núpcies,  el 8 de Març de 1921 amb Juanita Payne, la filla del conegut dirigent de les esglésies dels germans, Enrique Payne.

Va ser  dirigent de l’església evangèlica de Caldes de Montbui, sempre molt vinculat amb l’església (actualment del carrer Terol) de Barcelona, des dels anys 1922 fins el 22 de Desembre de 1940, quan ja  acabada la guerra civil espanyola, es va veure obligat, per les dificultats  que les esglésies evangèliques vivien en la postguerra, a traslladar-se a Anglaterra.

La promulgació de “El Fuero de los Españoles” el 17 de juliol de l’any 1945, i la victòria aliada sobre les tropes nazis d’Alemanya, acabant la II Guerra Mundial , va obrir una petita tolerància en les activitats evangèliques, i Josep Harvey i la seva esposa van tornar a Caldes, sobre els anys 50 i foren rebuts per la comunitat amb un extraordinari amor. Els germans de l’església de Caldes  havien guardat totes les seves pertinences, mobles, roba, objectes personals, llibres, etc. que van ser recuperats per la família Harvey.

La seva esposa Juanita Payne va morir el 12 de Febrer de 1955, i l’any 1957 va contraure nou matrimoni   amb Carmen Bolinches. Degut a la seva delicada salut va tornar a Anglaterra l’any 1962, on  morí el 23 de Març de 1965.

Encara es recordat per la gent gran de Caldes,  com un personatge entranyable, vestit sempre de negre i amb barret del mateix color, però d’una gran afabilitat i sempre servicial amb tothom.

La seva tasca com missioner incloïa també activitats musicals, com es desprèn de l’anotació en el llibre De Ferlandina 47 a Teruel 22, editat pel Consell d’Ancians de l’església evangèlica del c.Terol,  on hi figura com un dels directors del cor de l’església, si be no hi ha menció dels anys quan va ser-ne director.

A l’Himnari Cants de Glòria tenim l’himne nº 95, “Quin Salvador és Jesús” que és una adaptació feta pel Sr. Harvey, de l’himne When all my labours and trials are o’er, lletra i musica original de Charles Hutchison Gabriel.

 

Pere Puig i Ballonga

RELACIÓ D’HIMNES COMENTATS