PER SOBRE TOT PODER

Nº 2 DEL CANÇONER DE L’ESGLÉSIA

LLETRA

 

 

Per sobre tot poder,
de la natura i tot el que és creat;
per sobre la saviesa i els camins humans
hi eres Tu abans que hi fos el món
Per sobre tots els reis
o cap miracle que el món hagi admirat;
per sobre la riquesa i els tresors,
el que vals no es pot mesurar. 
A la Creu et van fer penjar
per morir rebutjat i sol,
com una rosa trepitjada al camp;
però tot i així vas pensar en mi, o Senyor. 
          	Lletra i musica: Lenny LeBlanc  &
				 Paul Baloche 

HISTÒRIA

   

Lenny LeBlanc

Paul Baloche

Paul, diu:

Era un mati de dimarts de fa uns anys, que jo estava sol a la meva església tocant el piano quan vaig començar a cantar alhora que pensava de com Jesús és mes important que totes les coses temporals que la nostra cultura estima. El poder, la fama, les riqueses, la saviesa, etc.  Les paraules em sortien soles: Senyor, Tu ets abans que tots els regnes, estàs per sobre tots els trons, sobre totes les meravelles que al món hi pugui haver...

Vaig estar molt temps pensant en continuar les paraules del text, però em costava centrar-me.

Però un dia, Lenny LeBlanc i jo varem pogué escriure junts. Jo vaig tocar quasi un vintena de melodies, però  tant sols una idea li va agradar: Per sobre tot poder...

Al dia següent tenia ja una idea que contrastava amb Per sobre tot poder  Crucificat... Posat sota una pedra.... com una rosa trepitjada a la terra.

Vaig pensar: ¡Guau!... quin contrast, quin quadre més viu...Aquest és Jesús. Ell que és i serà sempre per sobre tot va ser crucificat i trepitjat per demostrar el seu amor por un món ple d’ingratitud.

Quan Lenny i jo escrivíem  aquestes idees en vers ens varem emocionar i ens  posarem a  plorar. 

 

Lenny, diu:

 

Al acabar d’escriure Per sobre tot poder  amb Paul Baloche, jo sabia  que aquestes paraules tocarien el cor de moltes persones.

Tot va començar quan Paul i jo varem  escriure algunes cançons junts.

Un dia que ens varem passar molta estona parlant i compartint idees, Paul em va tocar una idea musical sobre les paraules Per sobre to poder.  Les paraules del vers em van tocar, i li vaig dir que pensava que era una gran idea.

Ell em va dir que havia pensat en diferents estrofes, però no n’estava content de cap.

L’endemà al mati em vaig llevar amb una idea al cap. A Paul li va agradar i afegirem noves paraules a la cançó. Al aconseguir la frase Com una rosa trepitjada a la terra, tots dos ens varem posar a plorar. Allà estàvem, dos homes drets i fets, en un mar de llàgrimes intentant acabar una cançó.

 

Pere Puig i Ballonga

 

RELACIÓ D’HIMNES COMENTATS