ELS MEUS PECATS JESÚS ELS VA PAGAR

Nº 236 DE L’HIMNARI CANTS DE GLÒRIA

LLETRA

 
1. Els meus pecats Jesús els va pagar
  quan a la creu la vida va donar.
  Sempre servir-te desitjo, Senyor,
  per agrair-te el teu gran amor.
 TORNADA: Cada moment guardat pel seu amor,
      cada moment en la pau del Senyor.
      Recer segur a prop d'Ell jo tindré;
      per sempre teu, oh Senyor, jo seré.
2. En l'aflicció Ell m'ajuda constant,
  rep amb amor el meu prec suplicant.
  La seva gràcia guia el meu camí;
  en el seu cor Ell hi te un lloc per mi.
3. Roca segura, escut i castell,
  la meva vida manté Ell fidel.
  Cada moment a Tu els ulls alçaré,
  cada moment, i la vida tindré.
 
                Lletra original: Daniel W. Whittle (1840-1901)
				Lletra catalana: Noemí Celma
				Música: Mary W. Moody (1870-1963)
 

HISTÒRIA

 

DANIEL WEBSTER WHITTLE

1840-1901

Daniel W. Whittle fou un reconegut polític nord-americà i destacat home de lletres, compilador del “Diccionari Daniel Webster”.

Nascut el 22 de Novembre de 1849, a Chicopee Falls, Massachusetts, va arribar al grau de Major, durant la guerra civil nord-americana,  i ja fins a la seva mort se’l   conegué  com a “Major Whittle”.

Durant la guerra, va perdre el seu braç dret i fet presoner, va ser portat a un camp de presoners.

Mentre estava en un hospital curant-se les ferides, s’entretenia llegint el Nou Testament que la seva mare li havia regalat al marxar cap a la guerra.

La lectura del Nou Testament el va impressionar profundament, però no va arribar a acceptar al Crist com salvador de la seva  ànima.

Un dia li van dir que un altre presoner ferit molt greu, demanava que l’acompanyes i pregués per ell.

Whittle li va contestar que ell no era creient. El moribund  va respondre: “Jo pensava que tu eres un cristià, perquè t’he vist llegir la Bíblia ” Commogut, Whittle li va agafar la mà i va pregar amb ell.

Anys mes tard, recordava aquell fet: Vaig caure de genolls i agafat a la mà del noi vaig pregar unes paraules trencades, mentre pensava que estava fent trampa. En aquell moment vaig confessar els meus pecats i vaig preguntar-li al Crist que havia de fer per ser salvat, i vaig creure sincerament que Jesús va morir per mi .

Vaig pregar suaument a l’orella del noi i vaig notar que m’apretava la ma. Al acabar la pregaria ja estava mort, però tenia una mirada tan serena en la cara destrossada per les ferides, que no puc deixar de pensar que Déu el va utilitzar a ell perquè jo pugues conèixer el meu Salvador. Estic segur que ens retrobarem al Cel.

Al finalitzar la guerra, va ser tresorer d’una companyia que fabricava  rellotges, però l’any 1873 va deixar la feina secular, per dedicar-se a la predicació de l’evangeli.

Va viatjar intensament predicant en moltes campanyes evangelístiques, i tres grans músics el van acompanyar durant el seus anys de ministeri. Philip Bliss, James McGranahan i Geroge C. Stebbins,  van compondre molts dels himnes que encara es canten. De tots ells hi ha himnes en l’himnari “Cants de Glòria”

Wittle va morir el 4 de Març de 1901, a Northfield, Massachusetts.

Va escriure la lletra d’alguns himnes que s’han fet molt populars, alguns d’ell amb els pseudònims de El Nathan i Elías Nathan.

Els himnes del himnari "Cants de Glòria" nº 84 La sang ahir vessada, adaptat al català per Àngel Cortés,  el nº 140 Tots units per la Senyera anònim arranjat amb el pseudònim de El Nathan, adaptat al català per Antoni Almudèvar, i el nº 236 que avui us oferim, Els meus pecats Jesus els va pagar, adaptat al català per Noemí Celma, son lletres originals de Daniel Webster Whittle.

La musica d’aquest himne es de la filla de Daniel  Whitte,  Mary W. Moody (1870-1963) i esposa de William R. Moody, fill del gran evangelista Dwight Moody.

Mary va estudiar música a la Universitat de Oberlin (1888-1889) i a la  Acadèmia Reial de Musica de Londres (1890-1891).

Estava dotada amb una preciosa veu i va col·laborar  amb el seu pare i el Dwight Moody en moltes de les campanyes evangelístiques.

També va escriure alguns dels himnes del seu pare i va ajudar en la revisió  del himnari de Northfield No. 3. amb Charles M. Alexander

Harmònium que utilitzava Mary

 

Pere Puig i Ballonga

RELACIÓ D’HIMNES COMENTATS