ELL AHIR MORÍ PER MI

Nº 106 DE L’HIMNARI CANTS DE GLÒRIA

LLETRA

 
1. Ell ahir morí per mi,
  Ell ahir, Ell ahir,
  Ell ahir morí per mi.
  Ell ahir,
  Ell ahir morí per mi,
  sí, per mi,
  sa paraula ho diu.
2. Ell avui viu dins de mi,
  Ell avui, Ell avui,
  Ell avui viu dins de mi.
  Ell avui,
  Ell avui viu dins de mi,
  dins de mi,
  en tots els moments.
3. Jo demà aniré amb Ell,
  jo demà, jo demà,
  jo demà aniré amb Ell.
  Jo demà,
  jo demà aniré amb Ell,
  sí, amb Ell.
  O, quin goig tan gran!
                    Lletra i música original: Don Wyrtzen
                    Lletra catalana: Ambròs Monsó
 

HISTÒRIA

 

Per Donald Wyrtzen es pot dir que la música forma part de la seva vida des de ben petit, i la afirmació de que la música es un medi valuós per transmetre el missatge salvador del Crist és per ell una creença ferma des de la seva infància.

Wyrtzen va descobrir molt jovenet que Déu l’havia beneït amb un extraordinari do musical. La seva mestra Lillian Gearhart, el va ajudar a reafirmar-se en  millorar aquest do.

Gearhart havia estudiat amb Theodor Leschetizky, un pedagog i mestre de piano de renom mundial.

El pare de Donald Wyrtzen, Jak Wyrtzen, era un evangelista que havia fundat La Paraula de Vida Internacional,  organització que emetia un programa setmanal d’evangelització. Donald va acceptar el Crist a la edat de 7 anys influït pel testimoni dels seus pares.

El programa de radio del seu pare va ser qui li va donar oportunitat de començar el seu treball en la musica cristiana quan tan sols tenia12 anys. Tocava el piano i l’orgue en el programa setmanal del seu pare.

Ell recorda aquell temps como d’una gran inspiració. En el programa del seu pare sempre hi participaven musics cristians molt dotats que van influir en el jove Donald.

Al cap d’uns anys, Wyrtzen va dedicar-se professionalment a la música com editor en cap de la companyia Singspiration. Allà hi va estar uns 20 anys, fent orquestracions  i treballant amb prestigiosos musics i grans orquestres.

A mes d’innombrables concerts, Wyrtzen ha dedicat bona part de la seva vida a l’ensenyament de la música per l’adoració a l’església.

Pere Puig i Ballonga

RELACIÓ D’HIMNES COMENTATS