DONEM GRÀCIES AL SENYOR

Nº 63 DEL CANÇONER DE L’ESGLÉSIA

LLETRA

 

              Donem gràcies al Senyor
              a Déu que per sempre es sant
              Senyor, t'agraïm que ens has donat Jesús (bis)
              O Déu, ara el dèbil diu: sóc fort
              I el pobre diu: sóc ric
              gràcies al que el Senyor ha fet per mi. (bis)
              Senyor
                      Autor de la lletra i la musica original
                      Henry Smith
 

HISTÒRIA

 

Henry Smith, va viure a Crossnore, Carolina del Nord, i de mol jovenet va començar el seus estudis de piano. No li agradava gaire i va preferir agafar la guitarra del seu germà i va aprendre a tocar-la seguin un petit manual.

Així va començar  a compondré petites cançons i  cap d’elles s’ha publicat. Mentre Henry era estudiant de segon any al King College de Bristol, Tennesee, va sentir el cridament del Senyor i “la musica no ha estat igual per mi des d’aleshores” ha dit en alguna ocasió.  

King College

Va començar a escriure musica pels Salms, i a revitalitzar alguns càntics.

Alguns anys desprès, quan vivia a Williamsburg, Virginia, va escriure la cançó Donem gràcies.

A la seva església de Williamsburg, un dia que el pastor va parlar de com Jesús s’ha fet pobre perquè nosaltres puguem ser rics, Henry va pensar que seria oportú fer conèixer el cant que havia escrit.

Juntament amb la seva promesa Cindy la van cantar, i va agradar de forma que van haver-la de repetir en altres ocasions.

Com que a la església hi havia militars que estaven destinats a Alemanya, quan van retornar al seu destí van portar aquesta cançó juntament amb d’altres a Europa.

L’any 1986, un amic de Henry li va portar una casset amb gravacions de cants evangèlics i amb gran sorpresa va veure que hi havia el seu cant amb la indicació d’autor desconegut.

Era una cinta d’una coneguda editora evangèlica i Henry es va posar en contacte amb ells per comunicar-los que ell era l’autor del cant. Es van alegrar de trobar-lo i li van dir que feia temps que buscaven saber qui era l’autor del cant. Ara mes de cinquanta editors l’han publicat i la música  s’ha editat en molts himnaris.

Anys mes tard, en una trobada internacional a Washington, Henry i la seva esposa Cindy, van tenir la sorpresa de escoltar un cantant rus que cantava la seva cançó. Ells no tenien ni idea que hagués estat traduïda a aquest idioma. Es van emocionar de sentir com el seu cant havia estat de benedicció per tantes persones.

 

Pere Puig i Ballonga

 

RELACIÓ D’HIMNES COMENTATS