BUSCA PRIMER EL REGNE DE DÉU

Nº 13 DEL CANÇONER DE L’ESGLÉSIA

LLETRA

 

Busca primer el Regne de Déu

I la seva justícia,

Et donarà les coses de més a més.

Al·lelu. Al·leluia.

   

Al·leluia, al·leluia, al·leluia

Al·lelu. Al·leluia

 


Música i lletra original: Karen Lafferty

 

HISTÒRIA

   

        KAREN LAFFERTY

 

La autora d’aquest cant és la nord-americana Karen Lafferty (1948). Nascuda a Nuevo México va rebre la seva educació musical des de molt joveneta.

Als deu anys, va acceptar al Senyor, però va ser molts anys després, quan ja treballava en el món de l’espectacle, que va arribar a conèixer la vertadera vida cristiana, i a preocupar-se de les coses espirituals per davant de les materials.

Ella tocava la guitarra, i l’oboè. També cantava de solista i presentava programes de música llocs d’esbarjo, bars, boats o allà on fos contractada.

Encara jove va renovar el seu compromís cristià i fruit de la seva reconversió va ser el seu cant Busca primer el regne de Déu, que està considerada una de les seves primeres, o tal vegada, la primera composició de caràcter religiós.  Seek Ye First (Busca primer el Regne de Déu), el text de Mateu 6:33, és, segons llegeixo en un recent article de Steve Rabey a la revista Christianity Today, una de les 25 cançons més populars d’Estats Units.

Tot i que en un principi va continuar cantant en els llocs de diversió, la seva inquietud espiritual, però, la va portar a parlar de Jesús amb els clients després de les seves actuacions. Això no va agradar gaire als propietaris dels llocs on la contractaven i  va decidir deixar aquesta feina per associar-se a la companyia de música cristiana “Maranatha” on va preparar gravacions amb les seves pròpies composicions.

Karen participà en un programa anomenat YWAM, Escola de Música a les Missions. A la Índia, a Bangalore, ha tingut cursos amb 24 estudiants de 9 nacions diferents.

També ha desenvolupat seminaris de música cristiana a Romania i Hongria on ha entusiasmat amb el ministeri musical a talentosos artistes cristians.

Una de les tasques en les que es troba més interessada és en el testimoniatge a les escoles on els parla de les seves experiències com a cristiana, de la Bíblia i de la adoració i la lloança.

Podríem dir que ha fet realitat el text bíblic que de jove va musicar, ja que la seva vida, des d’aleshores, ha estat dedicada a buscar primerament el Regne de Déu.

En anglès aquesta melodia es canta també amb el text de Mateu 7:7 Demaneu i us donaran; busqueu, i trobareu; truqueu, i us obriran.

I també Deuteronomi 8:3: L’home no viu sols de pa; sinó que l’home viu de tot el que surt de la boca del Senyor.

Karen Lafferty va escriure varies petites joies musicals durant els anys 1970 al 1980 que han estat editades per la casa Maranatha. Són melodies senzilles amb text trets de la Paraula de Déu. Una combinació immillorable que va directament al cor dels oients.

Aquestes paraules, diuen ben clar el que pensa i creu:

Jo crec, simplement, que la vida és quelcom més que viure. Sento que cada dia em dona una nova oportunitat per fer balanç del benestar i equilibri de la meva vida. El coneixement de que la ment, el cos i l’anima estan íntimament lligats em fan sentir amb joia l'oportunitat de viure. Això em permet d’envoltar-me amb coses que alimenten la meva ànima, i em fa viure amb alegria, que crec que és la millor manera de viure.  

Pere Puig i Ballonga

RELACIÓ D’HIMNES COMENTATS